A Míves lekvár története

Hogy hogyan is kezdődött ?

alma

Évekkel ezelőtt egy zalai kirándulásunk alkalmával,egyik barátunk több hektáros „almáskertjének" virágzását csodálhattuk meg. A több ezer virágzó almafa csodálatos látványa adott inspirációt ,hogy az eddig csak a - házzal, kerttel megörökölt - gyümölcsfákkal tudatosabban is elkezdjünk foglalkozni. Aranykalászos gazdaként előbb őstermelő majd kistermelő lettem. A megtermelt gyümölcs mennyisége eladásra kevésnek ,saját fogyasztásra soknak bizonyult. Ezért kezdtünk gyümölcseinkből először csak hagyományos majd egyre bátrabban különleges ízvilágú lekvárokat készíteni. Rájöttünk ,hogy a kertünkben nagy mennyiségben található levendula nem csak a szemet gyönyörködteti,hanem a gyümölcsökhöz főzve gasztronómiai élményt is jelent.  

És az új ízek hatalmas sikert arattak a családban,baráti körben,ezért úgy gondoltuk : miért ne osszuk meg ezt az élményt másokkal is?!

Így jött létre a MÍVES LEKVÁR MŰHELY

Magas gyümölcstartalommal - minimum 80% - gyümölcscukorral, tartósítószer nélkül, csak hagyományos hőkezeléssel tartósítva készülnek a kert és erdő-mező ízeit, vitaminjait magában hordozó egyedi ízvilágú lekvárkülönlegességeink. 

Gondolván a jövőre, 2015-ben leendő gyümölcsfáinknak 8ha területet vásároltunk a Balaton-felvidék szívében, a festői Dörgicse mellett ahol hamarosan új gyümölcsös telepítésbe kezdünk.

alma

Tóth József, kistermelő